OBS: Du er nu offline

Arbejdsgiver

God modtagelse af elev/lærling Som leder og arbejdsgiver har du et stort ansvar for de unge elever/lærlinges trivsel og mentale sundhed. Lige som for alle de øvrige medarbejderes trivsel på arbejdspladsen.
Foerste banner 2400x1330_amr tr_u_txt2

På denne side kan du finde værktøjer til modtagelse af nye medarbejdere, den gode trivsel i hverdagen og hvis trivslen halter. 

En god modtagelse af elever/lærlinge har en gavnlig effekt også på længere sigt, da det skaber tryghed og tillid mellem leder og ung. Det kan forbedre de unges trivsel, arbejdsindsats og -glæde, fastholdelse og sikkerhed samt bidrage til den gode stemning og generelle trivsel på arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt at prioritere tid til modtagelsen. Modtagelse er ikke overstået efter første dag, men er noget, som der skal følges op på over den første tid.

Her finder du en tjekliste for god modtagelse

Tjeklisten stammer fra BFA Bygge og Anlæg, og indgår i materialet https://bygpaagodmodtagelse.dk. Den kan desuden bruges til modtagelse af alle nye ansatte.

Ensartede retningslinjer gør det nemmere for jer at give en vellykket modtagelse, og den nye kollega får dermed en bedre oplevelse og bliver introduceret ordentligt til arbejdspladsens opgaver og kolleger.