OBS: Du er nu offline

Hvis du ikke trives

Mistrivsel hos dig som lærling / elev giver en dårlig start på arbejdslivet. Heldigvis kan der gøres meget for at undgå det.

Hvordan kan det opleves, når man ikke trives og har symptomer på stress?

Fysiske signaler på stress

Hovedpine, hjertebanken, svedeture, nedsat immunforsvar – hyppige infektioner, appetitløshed, svimmelhed, diarré, rysten på hænderne, nedsat lyst til sex. 

Psykiske signaler på stress

Træthed og søvnproblemer, hukommelsesbesvær, ulyst, anspændthed, koncentrationsbesvær, utålmodighed, angst for almindelige problemer – en uforklarlig angst, depression. Læs mere, brug linket til højre ’Stress eller travlhed + signaler på stress’.

Øvelser til at genoprette din trivsel. Brug links til højre og tag en test eller få et overblik.

Hvordan skal du forholde dig og hvad kan du gøre?

Det er en del af din leders opgave at sørge for medarbejdernes trivsel, og du kan derfor uden at tøve gå til din leder, hvis der er noget, som går dig på. Du kan også tage fat i din uddannelsesansvarlige, tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant.

Der er hjælp at finde, hvis du ikke trives på din arbejdsplads eller går og døjer med personlige udfordringer. Det har ikke betydning, hvor stor udfordringen er, og det er altid okay at søge hjælp uanset om det gælder stort eller småt.

Her kan du også søge hjælp

Projektet ’Første gang glemmer du aldrig’ har en mentorordning. Find mentor under ’Kontakt’ på forsiden. Og du kan brug link herunder: